Jul 12, 2011

B to the A to the L to the I = BALI!

hyeee koranggg!!! wat gapo je...??? fuh fuh fuh!! akhirnya aku diberi peluang dan ruang untuk menghupdate belog kesayangan nih ha...

btw...ada sedikit AMARAN!...

entry ini akan mengambil masa yang sangat lama..jadi jika anda di ofis, sila siapkan segala tugas2 anda sekalian, atau jika anda sedang buat assignment sila sudahkannya dulu ye...atau jika anda mmg nak kene hamun dgn bos anda, yeayyy saya suka..toksah buat semua tu..bc blog aku dengan aman damai!

ok kita mulakan ceritanya...

ceritanya begini...

mmg aku da pasang niat lama dah nak pegi BALI..yer laa, as a gambargrapher, gila ko tak meroyan tgk photographer2 len dok megahnya hupload pic dgn galaknya di fb mereka tentang cerita di Bali..selain kaya dengan warisan, tradisi dan budaya, Bali juga kaya dengan alam sekitarnya yang mampu membuat anda jatuh hati di Bali..jatuh hati tidak bermaksud anda akan kahwen dgn org2 Bali ye..hahaha..

so ceritanya, secara tak sengajanya, aku dok gatal2 bukak website air asia..walhal rasanya time tu dah 2minggu selepas tarikh promo..saje malas nak bersesak2 time promo, sbb sah2 nnt hang je website air asia si ratu delay tuh kan..jd, pada satu hari, aku bukak website air asia..tup2..flite ke Bali rm25 je..iyerr dowh! rm25 je!! murah gle! rm25!!! eh aku da bgtau blom harga dia rm25?? haa sila percaya yer!!

b4 dis slalu kalau aku bukak, mesti 6ratus lebey la, 4 ratus lebey la..haishh mahal kan..jadi dgn peluang yang ada di depan mata, terus book untuk satu family..total semua termasuk tax ngan bagasi ngan makan dalam flite ( jakun dgn nasi lemak pak nasir air asia yang sedap! ) tak smp pon rm1000 untuk 5org ok!!! murah bukan? iya murah!!

ok so kitorg terus book..then after 2mggu terus berlepas ke Bali dengan tenangnya...yer laa bercuti dgn family, lebih terasa syioknya ye..time nih laa kita nak rapatkan balik hubungan antara sesama family members kan?? tp malangnya..irine tak dapek ikut..kasihaaannn dellllloooo...hahaha dia ada urusan di Malaysia yang perlu diteruskan..hehehe..jd kami pergi berempat je...nak bawak kakak cpm, tgh sarat tuh ha.takkan nak poie plak kan..hehe

baeklah...pnjang bebeno intro kali nih..excited laa gile nak citer pasal bali nih..mau tak excited, ntry nih berkisar untuk tempoh 6 hari 5 malam yer...iyer 6 hari....!!





 baeklah...ini sekitar pemandangan di dalam air asia..mcm biasa laa walupun sempit, tp nak buat mcm mana kan..bersyukur je..
yang pnting..."kencangkan sebuk pengaman anda"
aku puas laa dok pk, apa laa FA nih dok ckp bahasa indon, dok kencang2 kan sebuk pengaman,
rupanya, fasten ur seat belt! hahahaha 


bg gmbr penulis dulu...takut korang lupa muka aku..
bahaya nih! hahaha
*padahal kat bawah berjuta lagi pic aku! haha



 so mcm biasa, amik gmbr dr atas..
pemandangan dr atas mmg syiok ok!!
perjalanan dr LCCT ke Airport Ngurai Rai Bali mengambil masa hampir 3jam..
*kematu buntot!


nasi lemak abes..makan je laa nasi apa yg ada kan...


 haa tadaaa da smp dah...ayah mmg masuk roh pelancong dia tuh..
siap bertopi bagai..
comel ayah! muah sket meh!


 ok ini sedikit peringatan ye...
ko smp2 je kat epot bali tuh nnt, cpt2 laa kutip segala mcm dia punya informasi di sini ye..
ko kutip je, takda sapa marah, dan takda dikenakan sebarang bayaran...
kalau diorg mntak byr, ko tendang telo dia!
bukan apa, pamphlet nih tersgt laa berguna utk anda menikmati keindahan Bali nnt..
jgn wisau, segala no phone supir ke, tapir ke semua dimasukkan dalam pamphlet nih! 
so mudah bukan?

ini best..ko kuar je epot, terus mcm kene serbu peminat...
nak kata mama dress up mcm ramlah ram pakai baju hati ada lip lap lip lap lampu, tak jugak...
tp da jd kebiasaan kat sini..
redha je la..
*terus amik spek itam, lambai sket2, then blah..
*sory no camera plz!
*yg pnting kita mesti yakin yer!!
tercarik2 gak kot2 ada yg carik aizul marcello...non adooo ye..nonnn ada!!
frust berlalu pegi smbil tarik bag Samsonite...



terus amik taxi, then mintak hantar ke hotel...
plan memula nak dok Tune Hotel tuh kan, tp sebab kan ktorg ber4, dan malas nak membazir2 dok hotel yang maha sempit ala2 lubang kubur tuh, naaahhh duduk di Hotel Pondok Sari di Kuta.
nama je Pondok, tp sebenarnya mahligai ye..
don judge a hotel by its name..bleh? haha



ok, buat persediaan awal, sial book awal2 hotel anda..
*eh bukan sial book..SILA book..malas nak g delete ayat kat atas tuh..bleh? hahaha
*padahal kene type lagi pnjang semata2 nak xplain..haha

so ini pula pemandangan hotel kami di waktu malam...jeles lah jeles lah! hahah



haaa...kami anak beranak mmg suka berenang ye..
smp je hotel, letak barang, salin suar,
fiussssshhhhhhhhy, berenang laa ktorg kat pool dia..
biasa laa rumah takda pool kan..so bila g hotel, tak lepaskan peluang..jakun ya rabbi!
mama dok tepi je, jg barang2 ktorg..haha
ko nampak dalam pic tuh, yang tengah2 sedang mendahului peserta2 yang lain ye..
malik mydin marcello namanyer!..hahaha



 haaaa sempuuuttt...manisnyaaa kurma itu...haha


 setel je berenang2 ke tepian, ktorg pon siap2, then jalan2 area Kuta..Kuta adalah sebuah bandar yang tak jauh dari epot bali tuh..
*tgk kete tuh..KIJANG ye..takmo kalah..


gile oldskool bukan! haha



suka plak aku tgk dia nye signage nih..comel! 



haa kat sini mmg pemes satey babi..
sedap tak sedap wallahualam..takda laa plak teman beriya nak merasanyer kannn! hahaa



hahha ayam masak stim namanya!
so kitorg berjalan laa sepnjang hari smp ke mgrb..
then balik hotel, semayang2 then terus tdo...
esok banyak lagi acara!
bukan acara sukan ye..



haa kat sini laa tmpt ktorg makan..
ko nampak mamat pakai short askar sdg kelaparan tuh? hahaha


 haa yg pntng kat sini ada nasi goreng jugak..
tp tak laa sedap mana..tp boleehhh laa kan alas perut...


camwhore dgn mama..ko ada ke? 
takda kann?? haa takda diam..haha


sepanjang berada kat bali, haa nih laa kenderaan rasmi ktorg..ke hulu ke hilir..
selesa sgt!



erm, ekceli ktorg tak plan pon nak buat aktiviti2 di pntai..
supir tuh tak bgtau pon nak pegi pntai..
so aku pon tak bersedia laa nak pakai baju pntai kan..hahah baju pntai ? alaa ko paham kan apa maksud aku?
haa ayah lagi la...ngan suar khakis dia, ngan kemeje dia..hahah
lagi tak kene tema berpntai..haha
tp layankan je..sbb da smp kan..
nama tmpat nih Nusa Dua..bukan Nusajaya Johor Bahru ye..


so b4 ko masuk, ko akan di breafing oleh cewek2 kat sini..
bnyk aktiviti kat sini..
siapkan duet je..
*hati2 takut ada yang kene tipu kat sini..

haa benda nih ktorg naek sama2..since boleh occupied untuk 4 org sekali gus kan...
dok blakang tak syiok, nyesal aku dok blakang...
dak aloy kemain happy nampaknya..
nama menatang ni, big marble..so basically, bot nih ditarik oleh bot yang maha laju ye di hadapan..
agak2 kalau ko pakai silikon kat payudara ko, mau tercabut silikon tuh agaknya la kan?

 laju gle dowh..sumpah tak tipu..


haa tgk...pasni main boat tuh..muka happy campur rentung ala2 almond london hangus ye..


aku ada ckp td kan, yang bot tuh laju dia bukan main lagi..siap ada racing2 dgn boat lawan..haha
natijahnya, rabak ok!!!
adoyyy..tapi tetap yakin melangkah untuk beli suar baru kat kedai depan2 tuh..hahaha
time nih, bukan main berdekah lagi..
*siot, toksah laa right hand click then save as desktop background kan?



ok destinasi seterusnya kami ke Garuda Wisnu Kencana Cultural Park
jakun laa jugak kan tgk berhala sebesar2 halam nih..
tp yg pnting kudung ye..




 haa tu suar ngan singlet beli selepas suar aku koyak tadi..beli slipar skali one set..hahah







 lupa nak bgtau, almost 80% penduduk bali nih Hindu taw..
so bnyk laa ko akan nampak berhala2 diorg nih..
dan aktiviti di atas aku rasa aktiviti penghapusan dosa diorg kot..
yang bertudung pon ada..
apa nak jadi da...


haa teleng da asyik amik gmbr je kan..



haa kat blakang tu plaza garuda..
plaza garuda bukan laa maksudnya ada shopping complex ala2 dataran pahlawan melaka megamall ye..
nama je tuh..



yeayyyy!!
*sibaik sebelum g bali dah shave bulu tiak awal2..haha



ok nampak je mcm panas terik kan?
tapi suhu kat Bali 28 dgree celcius je..
so tak panas tak sejuk..
kira suam2 hanjeng laa gamaknya..



ayah ngan aloy..


kan aku da ckp td, gmbr aku confirm berjuta kalau pegi bercuti kan...



ok nampak dua pic di atas nih?
nih bukan roti yg dibelah2 ye..
ini bongkah2 batu yang besar..
aku tak pasti samada diorg pecahkan batu tu atau mmg natural..
tp rasanya natural laa kot..



ok setel berjalan kat tmpt nih, perut pon dah lapa...
mau tak lapa, td berenjut2 ko naek bot kan..
so abes semua lemak2 tepu da dibakar dgn dasyatnye..
so time untuk makan..
makan kat jendela bali..
ko tau napa nama dia Jendela Bali??
haa dr restoren nih, ko leh nampak pemandangan sekitar bali..dan yg paling best, ko leh nampak, flite turun naik dari sini..pemandangan yg cukup indah..
cuma aku malas nak capture time nih..lapa bebeno..!


haa then, sambung lagi...
ktorg pegi lagi kat kat pntai DreamLand..
nama nak gah je kan diorg nih!

 

 memandangkan aku tak brapa minat sgt aktiviti pntai, so just cuci mata je tgk dugong2 dan duyung2 bali..
terus segar ye mata! hahaha
ktorg kat sini tak lama sgt, walaupun pantainya mmg lawa, tp dek sebab panas sgt kat sini, terus blah..



teruskan lagi perjalanan ke Uluwatu..
haa kat sini kene tutup aurat ye..
dia bg nye kain pepel tuh ha bg sesiapa yang pakai short..
kira mcm mghormati kuil diorg la..


berjaga2 ye..monyet kemain banyak n suka rampas barang2 pelancong..
time aku pegi nih, ada sorg makcik nih kene rampas handbag nye dek monyet...
hahaha..*tak baek gelak !



tuh dia..aloy da mula memperagakan aksi photographernyer...




 pemandangan dari atas...



 kagum betul pemandangan dari atas nih...



 bukan nak ckp apa, tapi seyes mmg kagum dengan kebesaran Allah..
pemadangannnya, Subhanallah..cantik gile...
dengan air laut yg biru..subhanallah lagi..

haa nih salah satu tugu kat kuil tuh..
tugu ye..bukan berhala..


=)

ok tamat hari kedua di bali...

**************************************************

ok gmbr2 seterusnya, aku dah tak tau susunannya dan hari ke berapa..just ko tgk baju la ye..
kalau baju lain tu maksudnya hari lain laa tuh...

maklumlah 6hari 5 malam..mana laa aku nak ingt sequence nye kan!



ok hari yg berikutnya ( guna hari yg berikutnya lebih selamat! )..haha
ktorg teruskan lagi perjalanan..

sepanjang perjalanan mmg bnyk lalu di perkampungan2 yang unik..
ada perkampungan yang buat silver, ukiran, lukisan dan bnyk lagi..


pemandangan mmg ckup indah kat sana..
kalau yang kaya, mmg betul2 kaya, kalau yg miskin, betul2 laa miskin..

gigih nih dok preview pic...bnyk gle!

ok ktorg dok tgk tayangan ala2 teater barongan...
Rupiah 80,000 per person..lebey kurang rm32
agak mahal ye..tapi layankan je laa kan..



ekceli mmg tak paham..apa benda laa diorg cuba sampaikan..
dgn bahasa diorg yg mmg tak pahamm..sebutir pon tak paham ok.
tp jgn wisau, diorg akan bg ketas2 mengenai apa benda yang diorg cuba sampaikan sebenarnya..
so paham la sket2..



konon lawa laa tuh kan?




 ok last ada tarian2 dr diorg..
penari diorg siap ada yang kene sampuk bagai..
tuh la sapa suro buat benda yg bukan2 kan..hahaha.
kan da kene sampuk..haha

kesimpulannya, toksah tgk benda alah nih..tgk youtube je pon boleh..

nah aku siap bagi link, ko tgk laa... ( CLICK HERE )


 acara diteruskan lagi kat tempat mengukir silver...
mmg bnyk pilihan...
bukan silver je jual, emas semua ada..
ayah siap beli cincin utk mama..
*mama suka laa teww!



penulis pura2 happy sebab tak dpt cincin dr ayahanda..haha


 next! ktorg ke Kintamani...
nothing much, tapi pemadangan mmg cantik gle!!!


haa kat atas nih ko tgk, kemain ramai dok offer ko beli brangan yang dijualnya..
kalau ko pndai tawar menawar, seyes ko akan untung banyak! haha

ayah dah kepenatan dah tuh ha..



aku ngan mama..
comel je mama kan?


 aku ngan ayah...




 ini pemandangan dari atas kusi sebelah pool ak...
nyaman sambil minum air fresh oren..
sedappp!

nih kat Kuta Beach..hanya 15minit perjalanan berjalan kaki dari hotel kami..
haa kat sini ko leh wat rmbut ikat2 tocang2 tu..
murah je..



apa2 hal...isi perut dulu..
so makan bakso..
bakso kat sini jauh lg sedap dr bakso yg malaysia tuh..



pemadangan sekitar Kuta Beach...

dari pantai nih, korang leh nampak kapal2 terbang mendarat di sekitar epot bali tuh..


bersama keluarga tersayang...



haaa kat sini laa aku sempat beli lukisan..
lukisan mmg lawa, besar dan cantik..
harga murah2 sgt..smp ko tak sggup nak mntak kurang harganya..


haa selamat beli lukisan..ko bayangkan besar tak besar lukisan tuh..




ahhaha sama kan???



hari terakhir kitorg ke Gitgit Waterfall..
yer laa nak g pntai tak brapa suka, so pegi laa crk ayor terojen ye..
perjalanan 3jam yang memeningkan rasa sgt berbaloi bila da jmp air terjun ye..



tgk!! kan aku da ckp, berbaloi jmp 'air terjun'...hahah



nih laa air terjunnya..tggi tuh wey!!!

 haa kan aku da ckp, aku pntang tgk air terjun2 nih...
terus bukak baju then mandi!
sejuk mcm air batu ok!


 bukan laa niat nak tayang sagt badan kannnnn..
tp nak tyg jugeek! hahaha
tetibe taste kat bdn sndri..bleh?





haa ktorg mandi smp kat bawah tuh ha...gila excited kami anak branak...
mama mcm biasa, takmo mandi, so jaga barang2..heheh



ok kebetulan masa ktorg pergi bali nih, diorg tgh raya..
Raya Galungan dan Kuningan namanya..

so mmg bnyk hiasan2 yg berjuntai2 mcm dlm gmbr tuh..



 comey kan budak nih...
tp ttp pose konon2 dia tak nampak aku kan?
padahal...


haaa jgn memain, pakai kebaya tgh semayang..


ayah mama ngan aku..
happy pas mandi..yeayy!







ok nih colok diorg..
almost everywhere ada benda alah nih..


 haa kat sini mmg bnyak jual patung2 mcm nih..
horror skali pndang..



 dua kali pndang, eh comel laa aloy...


 tiga kali pndang, lagi comel ayah aku...
ayah mmg lucu! hahahaha




destinasi seterusnya, kami ke sini pula...
sejuk mmg sejuk..kalah cameron highland..


ayah mcm serius je ckp ngan aku kan?
ok biar aku reka dialog...
"ko biar betul nih joy nak kawen ngan org sini? ko gilo ke hapo??"
haa begitu laa lebey kurang..


 haa tanda bagus tuh bermaksud mmg bagus! haha



 hmm aktiviti2 menyembah2 ha..


 muka dah penat..yer laa hari2 posing dpn camera kan..
nasha aziz pon kalah wey!
*hye nasha aziz, apa pndang2..betis aku kecik jugak taww..haha








 mama ngan ayah...
suweett!



 jmp plak geng2 apek kat sini..
apek2 n amoy2 dr jakarta..yang bestnye apek2 n amoy jakarta nih, 
diorg tak pndai ckp cina ok, diorg ckp indonesian..
so tmpang laa sekaki amik gmbr kan..



skali lagi ayah bincang ngan aku..
"kot ada lebih cewek indonesia, pas kat ayah satu bleh"?
haa begitu laa serba sedikit ktorg berbincang secara tidak lgsung ye..




aku ayah ngan aloy..
*dah takda idea dah nih nak caption apa..
smp dua gmbr pon digabung menjadi satu..hahaha



muka happy laa konon kan dpt pegi tmpt best...




cantik plak tgk diorg nih pakai batik kan?
stylo!


skali pndang mcm budak Tahfiz kan?
tp jgn terpedaya, diorg nih semua remaja2 Bali yang baru pas semayang...





Last skali kitorg g Tanah Lot..
kat sini paling best..dan dr Malaysia lagi aku da tanam cita2 nak amik gmbr time sunset..
time sunset dia, subhannallah..mmg kagum ye..




 mcm biasa la..b4 apa2, amik gmbr dulu..
comel plak aku kan? 
*cepat mengaku! hahaha


org mcm semut kat sini..ramai gile!


 so masa yang ditunggu telah pon tibee...
sunset time!!!




 rugi kalau tak amik gmbr time sunset nih! haha



 haa nih aku suka! 








 kebetulan, time nih jmp abg photographer..
dari malaysia ok!!
haa mcm taknak jakun plak..
siap perturunkan ilmu lgi nih..tq bang!
rasa mcm rindu gile nk ckp bahasa melayu..yer laa asyik ckp indon+english je kat sana kan..kebas lidah nih!
huhu..
time ni ada peristiwa yg melanda..
awek abg tuh gabra sbb da jatuhkan flash abg photographer tuh..
aiyoookk!! tak tauuu!! hahaha
nasib abg tu cool je..


n nih gmbr yg dia tlg amikkan..

lawooo!


 *unedited..

owryte...sampai di sini saja episod di Bali...
alhmdulilah, tercapai juga cita2 nak ke Bali..
tq ayah mama sebab dah realisasikan impian benjoy..muah32x..

ok...

last but not least,

aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada kalian yang sudi membaca ntry terpnjang aku selama aku bergelar blogger..

sedikit info...
*1st time aku tulis ntry smp 3 hari..
* ada 144 pics yang aku pertotonkan kali ini..

jadi...dengan rasa rendah diri, aku nak bg gift dari Bali kepada sesiapa yang beminat...
caranya mudah sahaja...

korang hanya perlu komen ntry ini..dan sila emailkan komen anda tersebut bersama :

nama penuh
link facebook or twitter anda
no telefon
dan address anda...

sila email di  : aizul_marcello@hotmail.com

yang tak lengkap aku tak layan ye..

sapa yang nak je la..sapa yang taknak takpe...

mana laa tau anda bertuah ke kan???

tgh pemurah nih..haa baek cpt! hahaha


baeklah sampai di sini saje ye...pengalaman di Bali mmg langsung tak dpt nak dilupakan...



till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)






















117 comments:

Taq Rafael said...

nak jd pengomen 1st dulu

then baru nak baca..bleh x camni??

syAzAnA said...

perghhhh. rasa mcm g bali pulak, bila tngok 144 gambar ni. hehe. best tuh dapat murah g bali. coming soon lahh! insya-Allah.

Mohd Hazwan Hashim said...

seriuosly !!! semua pic2 kau upload ni gempak gila weh ... tone warna semua seckup rasa + tempat juga perfect !!! really like it!!! i hope i will be there soon :)

apple_bites said...

ajoy anyot here hahaha smgt x aku baca entry ko nih!! nak souvenir gakkkkkkk :P ok bye :P

Anak Tajul Molok said...

SAYANG! SUKA GILA BABENG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! penat tgn i scroll down tp cantekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!

murnimahyum said...

pergh..bnyk nye gmbo.
en.aizul, anda cm dh tembam skit..
huhu
:D

FAUZI NOR said...

gila aku tak nak coment..

gambar seluar koyak gila kentang kau nak tayang kan juga kan..

and yg brother amik kan gambar yg last tu memag #oh sem habis weh.

Taq Rafael said...

haaaaaaahhhh...semput baca entry

heyyy heyyy heyyy

aku x percaya...kau ada 6 packs!!

dusta belaka!!photoshop sgt..hahahaha

jeles kot kaler awan...sgt al-bebiru

kagum tgk lifestyle kat sana..cam rilek ja pakai kebaya...huhu...

Adi Luqman said...

tahniah sebab berjaya menjejakkan kaki ke bumi Bali! bessstnyyeee!!!

PussyCat said...

mangai...
gila aku kat ofis ni dok scorl down kau punya entry.
nak gift!HAAHAHAHAHAHA.

Farhana Kamaludin said...

wahh aizul! bestnya tgk awk n family gi bali. tak perasan pulak sumenye 144 pics dlm entry ni. sume pics cantik! tak puas pulak tengok. heee~

ni yg buat sy rasa tak sabar nak gi bali jugak. hihi :P

Chriz said...

Oke. Mantap. Gorgeous. Beautiful. Amazing. Marvellous. Fuyoo. Jeles. Nak pegi jugak. Nak hadiah juga. hahaha !! Nak g bali juga !

NurulHafiza said...

hahaha tak berhenti gelak tau tgk gambar yang suar koyak tuh. mau 5 minit ketawa tak berhenti.oke nampak sgt tipu. gambar sume lawa. abg aizul nak giftttt :D

buyat(bebola tomato) said...

ape ke pelik wei bahasa sana kencangkan sabung pengawan. haha. ayam tu lak macam hisap rokok je ak tengok. tempat smayang yang kene tutup aurat tu, auntie blakang uh relaks je pakai short. hehe

Carl Samsudin said...

Lenguh aku baca sial!

AfiekJibril said...

bapak ah best gile...bali jugak slh satu tmpt yg aku nak pergi...pemandangan mmg lawo gile...series...fuhhhh
yg paling tak boleh belah yg part ayam stim dgn seluar ko koyak..tergelak gila2 aku..haha...

KhieMiey Casphieya said...

terbaik2..emm...nnt kta ke bali ye hencek..hahahhahahha....hadiah mne???

haninie(이 종현) said...

homaikk !! best nye p bali !! rasa nak lempang aizul laju2 sampai zombieland !!!! sebab tak bawak ambe p sana !!! but i luvvv ur pics bebeh !!! kiss aizul laju2!!!!! *ocotopus dance*

Fakrul Radzi said...

nak try gak komen..kot2 bole menang tiket universal studio ke..

tat!n said...

haaaaa..semputttt bace entry bali nih! hehehe.
pic very the vasss as usual. ^_^

Finaz Jaafar said...

huiihh semput baca entry kamu ni..
tapi sgt ske sbab byk gambo=)
n plh takleh blah gmbo sluar koyak..tettttt!

hazirah naim said...

Glad u had fun!!!seronok nyer bercuti lagi2 pas grad..J.E.L.E.S bangat!!!Walaupon i xdpt p tp had fun viewing ur 144 pics!!thanx for sharing

dak eina said...

bestnya dpt pegi bali...

penat scroll tahu? haha tp berbaloi2 la entry nie penuh gambar.. cantek2 pulak tu!!

^^

HaFizaH aYu said...

njoy bc entri ni..naknak gift dr bali bolehhhh??

Afiqah Fatin said...

byk ny gambaa. tapi suma cantek². wahh. jeles nii bila org lain dapat pergi bali. waa. nak hadiah buleh? *muka mengharap dengan mata bersinar²* :)

ansuh... said...

wohaaa...salu jadik silent reader yg tegar..skunk nak mintak gift..muahaha..nak3x...berbaloi tunggu entry baru...membaca satu persatu dan melihat gamba satu persatu n tasedar pon ade 100++ pics...wohh

Shiq said...

Bali memang best. A very unique place... dapat lihat yang agama Islam tak sempat sampai ke sana. Anyway, masyarakatnya sangat kreatif, semuanya pun berukir kan... Susah nak cari rumah yang tak ada ukiran. Batu diukir, kayu diukir...

Masa cikgu kat sana, pemandu pelancong tu kata, dia orang tak boleh bina bangunan yang lebih tinggi dari pokok kelapa yang paling tinggi kat Pulau tu, so... memang tak ada bangunan tinggi. Rasanya... hotel paling tinggi pun lima tingkat aje... and kebanyakkannya dua tingkat.

Really enjoy tengok gambar Ajoy..

Bestnye bila melancong... bila balik, seronok lagi tempat sendiri kan..

Pelangi said...

wah! nak jugak...gelak sorg2 je baca entry ni..tp best!!

azly♥iejah said...

wowwww...aku plak yg teruja tngok pic abg aizul ne...lawa gileeeee dowhhhhh...wkwkwkw..aeli ati tngok pic seluaq rabak n ayam masak stim 2....hahahahaha


http://azlyiejah.blogspot.com/

azly♥iejah said...
This comment has been removed by the author.
snadilaa said...

amboii, berjuta lemon gambar diaa kan ? :) but , nice gilaaaaa ! suka time sunset tu . aizul seksiiii . kihkihkih

N I E S Y A B E L L A said...

perggghhh! tak macam panjang pulak kan entry ini...hahaha..patah tangan dok scroll2...harus lah komen! :) beribu riban nohh gambaq dia..siap seluaq koyak pon letak...HAHA..gelak gulingguling..opps! tak sengaja.tergelak..tak dak niat pon T__T btw, nice holiday!

Apel D. Doragon said...

ngomong apa ngomong sih kok

miss teddy munch munch said...

swear doe..x pnh pnt bce ko pnye sgla cu2 ccit entry..lwk doe..mmg x ley bla ble time sluar koyak..haha..gmbr ayh ko ngn mama ko kt tpi pntai uw,,seresly sweet n nice smcm jer..when ayah ko pki bju blg2+mama kau pki tdg bru kot..bse jd stalker jer..kli ni nk komen plak loh..haha.*ok..ak tau ko mngata dlm atie...msti mnah ni nk oleh2 dri bali an..??*haha..ko nk bg ak amik..x bg x pe..still jd stalker plg setia untk blog ko..haha..:x pnt pn scrol down sgla entry ko..mcm tgk mhraja lawak versi text pon ader..bhaha:

SyahmiFikri said...

suka part remaja2 lepas sembah...

rajin plak dorang semayang berjemaah kan..

kui3..

achik ezam said...

saya adelah perasan.

kamu adelah tembam.gebu.glowing.

sedang berbahagia di hari raya la tuh.

hahahaha.

baideway gambar2 terbaekkkk as usual.(esp gambar suar koyak..merembess...hahaha)

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

weeeeeeee~~
baru berangan nak g bali.
bestnye bestnye~~
tapi bajet tak cukup lorrr :(

nak souvenir jugakkkk!!! :D

wirdawahid said...

ahhh xnak komen pasal lain. nak hadiah je.BHAHAHA..
ada gmbr xsenonoh , nasib baik iman kuat tak buat background :P KAHKAH

WIRDA AZURAINIE BINTI WAHID
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001117192985

*mcm wirda sorgg je yg nak hadiah*
-,-

Wani said...

hah! tudia panjang nk mamp*s!!

baru ja td sembang dengan kawan sebab dia baru p bali ni, tengok2 aizul pon p bali, murah gilak lah!

jeles tahap langit ke tujuh dengan gambaq2 ni semua, mmg tak tahan, nk p bali jugak!!

Wahidah said...

pergh..mcm best gile jer bali ne..i likesss....


ade gmbr sensored la..nak post kt wall memana la bole..

kalo dak moni ade mesti lg happening kan...

nak gk gift kalo lucky la...

tp address ngan no phone tk kn nak post kt sini pulak kan..:p

https://www.login.facebook.com/nurwahidah1

akiN aMar said...

bestnyerrrrr!!!! bila la agaknya akin dpt pergi sana ek...tunggu bulan madu la..ops.hee

dh mcm bc entry under 18 jer bila ter-tgk gmbr seluar terkoyak tu..;p

n sgt-sgt-sgt jelez tgk air tejun!!warghhhhh!!!best2!!! (ok.over) hee

nak gift jgk..:)

Hishyamuddin said...

wahh, gile lawa pemandangan kat sana..aku nak pergi gak la..jom...haha..
percya atau tidak, aku amik masa selama setengah jam baca entry ni..haha

Termzi b. majid said...

bestnye...rse mcm skrg jgk nk fly g bali lps bce entry nih....best gilerlah...

nak2 souvenir jgk <3

Brownies said...

malasss nk puji tempattt tuh sbb da tw memanggg cntekkkkkk !!

tp nak pujiii....gambar..d way gmbo tuh d snappp...memang cntekkk ! tbaikkk...tbaik la gmba korng snap !..

Hidayah said...

menarik sgat story about bali..tp yg penting dpt luangkn msa with family..nice moment..

sweetluvardini said...

hYe aWk,sY bRu BcA vLoG AwK nE,LinK dRi CPM HoNeY NUrHALiZa, SgT TeRuJA Tgk PiC Dri BaLi Ne dAn BesH sGt TgK,PeNuLisAn Pun KeLakAar,PasHtu Sy SuKa TagLinE LasT "tulis blog pakai hati,gambar pon pakai hati" :)

akusukasenyum said...

abg aizul memg terbaekkkkkkkkkkk(baca dlm nada iklan kilaun emas astro prima keyh)..ngeh2..superb piC by superbMAN..:)

mAdA said...

perghhhhh!!jeles gilerrr tgk gmbar2 tu semua!!naik b'pinar2 bijik mata tgk gmbr2 yg banyak t'amat nih..

Naruza's Split said...

thumbs up lelaju!!!! terbaekkk kok!!!

..Aku Sendiri.. said...

pergh~ lama tunggu aizul update blog, sekali update hambek kau! panjang berjela. semput baca.. ^^

tapi nampak memang best!!

nak hadiah~! :D

Farah Atiqah said...

nape irine xde dlm trip ke bali ni? rugi rugi irine tak join :)

shyda said...

serious sangat cantik! Subhanallah.
really nice capture. ;)

zaty luvlianncezzz said...

wooooohoooooo! panjang berjela pn mmg x rugi baca,siap gift bagai kn. btw all pics sgt menarik hati(seb baek dh ada buah hati) hehe. ur family strings sgguh kuat! hepy je korg kn. :)

p/s:egt kn suma pakai short pants je kn,laz2 pakai gk jeans! ahaha :D

SweetyMui2 said...

perghh banyak gmbr.uittt ko guna shawl ke yg kain color purple tu?hakhak

Semundra said...

memng entry pnjg x hingat...!! haha

eh irine x g eh..x de pun gmbr die...

cik rose nurasheekeen said...

shaye pn nk gift jugek...theeee....

Emma said...

panjang gile entri! ambik masa 4 hari 4 mlm baru abes bace sbb beriye2 telek pic yg cantik2..

Emma said...
This comment has been removed by the author.
me and always be me said...

penulis ambik masa 3hari ! kita orang baca 3O minit je, tu pun da habis feeling macam kat bali an. tiba tiba dah habis rasa macam oohh bestnya pecutian ku kali ini. deymmlah nasib baik suar tak koyak tem naik banana bot T T kat bali ok lagi feeling pelancong, kat podiksen? terus sanggup duduk atas pasir sampai gelap dengan alasan nak tunggu sunset. padahal camera blackberry je booo

c u m u h a m a said...

tuudiaaaaaaaa . .panjang berjela jela . sampai terteleng kapla nih dok baca . hahah ! pape pon very nice holiday . lagi2 ngan family tercinta n flight yg murahh gilerrr . seyes ! jeles okeh .

nak kasi adiah ek ?
jap2 . nk emel laju2 nih . ekeke .:)

Dhya said...

rugi2 xdapat g ari tu....=(
picca meletopppp!!!!

MM said...

Ambo sudah lamo tidak memberi ulasan pada blog nie.. di tambah pula dengan sogokan motivasi "WHO GIVE COMMENT CAN GET SOUVINER".. mesti ambo nak komennnnn jugak !! hah gambo suar koyak tu kan.. nape ade warna coklat mcm Ta*K jerrrr berak kewww.. hahaha

:)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

penat scroll down..panjang giles laa..

*as usual pic MELETOP & x dpt disangkal lg oleh SIRIM !!!

Budak Chomot said...

Bapak panjang entry! Hehe

Bestnya pergi Bali! :D

FaraNadia :) said...

woisshhh ! best gilo gi bali , perhhh ! teringin sangat. gambar semua terboikkk ! then ayat semua kelaka la , suka baca blog aizul .

p/s : gambar seluar koyak tu kena ke upload =='

en_me said...

been there done that.. sonok kanns.. ehehe

Mrs. Izzat Nazrin said...

best giler..kalu la dapat pergi..menyimpan impian nk g sane la pasni...
nurjahirah janudin
link fb -> http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100002248073327
alamat email, nurjahirahjanudin@gmail.com

cikCT said...

gambar mmg terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! awat tak ajak kwn2 blogger yg lain?rm25?????????????gila kentang murahhhhhhhhhh!!1

syafeena said...

really2 enjoy tgk pix kat blog aizul..xrugi la jadik "silent reader" selama nie..sbb da jgk entry tntang aizul..sbb sblum nie kan asyik entry pix kahwen yg sgt meeletoop ..

p/s : gambar aizul ngn family d'tmpat matahri 2 paling suuuweet ..

mimieismail said...

hahhahahha,,. blom pape da gelak,. tp pasal suar koyak tu,. mmg berjaye buat mimie ketawe besar !! hahahah,. nice la cuti g bali,. JELES ! hahahaha

najwa said...
This comment has been removed by the author.
najwa said...

144 pics?
tak terasa pon banyaknya......
suma cun2 (ok tolak 1 censored pic)..:)

xeera said...

woww....bestnya pegy BALI ..baca entri aizul tapi keja sekolah tak siap lagi nih ..haha

ilham_un said...

memag cantik....:)

sorfiena said...

wahhh , seronoknya :)
cantik gila pics abg aizul T.T
btw , sorfiena dah antar details tuw kat email abg aizul . tapi , x tahu larg dpt ke x :D

azeelia azman said...

wahhh aizul dah maken tembam gebu cumel gorjes.hahaha.

nak jugakk adiah. :P

zurfandy said...

peah...juling dh mate aku tengok....sempoi lah...

Siti Nur Amirah said...

nak pergi online air asia skrg!!pnjm DSLR...T_T

pRImRosE...~mencari ketenangan dalam peperangan...~ ;p said...

rm25??mampus murah..bapak betuah..gle ah...xkn dpt peluang sebergini....huuu..
turun kn la skit pe ilmu abg tu kasi...cantik die amek pic tuh... :)

~K Ham~ said...

weiiiiiii apasal xbagi tau harga murah tu...murah gileeeeeeee RM25.00 je...

gambar2 semua best...cantik...part seluar koyak tu mmg siotttttttt

shera haifa said...

okeh berjaya habiskan 1 entry yg memang panjang. setiap patah perkataan xterlepas untuk dibaca dan setiap gambar ditilik..mmg umpph laa..

ermm bila laa leh g bali.. b4 tido terbang p sana sat..

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

rm25..murah kott..pasni cube g pulau mabul, sabah...tp kamu ngak suka men pmainan pantai...urmm, xpe2, g je....mana tau tibe sana, bole tsuka ke kan...btw, very nice pic yohhh...kalo2 ad pcutian org2 melaka, nak tikuttt..**tetibe...hehe

3 ari?? 24x 3= 72 jam....fuyoohhh..lama tu....haha **xbaik gelak!!

Dilakochan said...

Hahahaha...
seluar koyak bole bikin kite ketawaaaa menitis air mataaa! ;))

rin0x_adz said...

ye ke ade 144 gambar??hurmm... -_-

Iskandar Al-Haziq said...

The photos are amazing!

I went to Bali last year and wrote this entry, 7 Perkara Menarik Saya Baru Tahu Di Bali.

Feel free to check this out. http://iskandaral-haziq.blogspot.com/2010/12/it-is-crucial-untuk-kita-sedar-bahawa.html

Anyways, keep writing and keep snapping. You are amazing! :)

~emi~ said...

whoaaaa....aizul mcm makin bulat je..haha

Haneem_Hanim said...

hahaha...entry ni mmg kelakar...part suar koyak da gelak 4 minit...

hmz's family,lynn said...

haha..sweet dowh gmbr2 tuh, lagi2 part buat dialog sndirik tuh..ayh pon nk jgkk awek bali ;)

cik cactus said...

salam aizul...tempat yang sangat cantik ditambah lagi teknik gambar yang menarik,menambahkan lagi kecantikan sesebuah gambar.Saya bukan budak yang tahu dalam photogrpher...tapi apa yang saya tengok sangat cantik dan tidak sedar pic yang ada sebanyak itu. Yup, ciptaan tuhan sangat indah. Hopefully satu hari nanti dapat kesana jua menikmati keindahan ciptaan tuhan.

Fever Migraine Dream said...

Salam, Perhhh gila gempak Bali . Rasa macam nak pergi jugak lahh . Awesome gila tempat nya . Yang kelakarnya seluar Aizul koyak . Hihihi, kesiannn :)

sang tUah said...

nice trip...

eila said...

tahun depan i nk gi bali tak perghhh...tak sabar!

Amanda Sasha said...

Hari tu kan...Air Asia ada bagi special OFFER pergi BALI. Tapi saya ndak boleh book tiket, family semua SIBUK =( Bila nampak gambar di sini, rasa macam saya pun bercuti sekali di BALI dengan bro.hehe At least dapat jugak kurangkan rasa kecewa ndak dapat pergi tu. BIG THANKS bro aizul =)

mirulisme said...

pergh cantik gambar :) http://www.facebook.com/mirulisme

Alia Syaza :) said...

whoaaaa, betul2 sangat indah pemandangannyaa.. gambar pun lawa2! nak pergi bali jugak la! HAHA *entah zaman bila xtahu lerr.. nak gift! MUAHAHA..

Rtp Farra Arisha said...

addduuuhhh byknya pictures dan semunya cantik2! u got lots of fun there. arisha yg stay di jkrt pun belum sempat lagi nak fly ke bali. insyaAllah, the end of the year boleh jejakkan kaki kesana. hehe.
the views of bali is very nice and everybody feels really peace staying there. kannn?

CEO Hanie is The Busy Bee! said...

Gambar ni serius lawa sangat2!!

nur amalina athman said...

entry yang panjang..tapi tak terasa lama bila tengok gambar2 pemandangan yang cantik tuu..:)

I.d.a said...

sy paling curious atap pondok2 or kuil2 dorang tu buat dari apa? hitam berbulu panjang macam rambut saja?? hmm

Fawwah Fawrah said...

bestt3x !

.:|kamaryeah|:. said...

ya Allah~
serius cantik sgt pemandangan kat sana~
patut lah ramai sgt2 yg nk pergi sana~

p/s: tanam azam nk p sana jugak~

Amirul Jasmi said...

Salam, abg Aizul nak tanya sikit. Abg guna camera jenis apa untuk picture2 ni? Interested sgt nak tau. Cantik lah..

udacun said...

siriyuss.. terujeee tgk.. bestnyeeeeeeeeeeee

pling xley blah snap pic sluar koyak.. seb bek ang pakai spender.. adesss

alams.ekins said...

memang best la pegi bali....dulu i pun dah plan pegi bali but my trip to bali kena canceled. burn rm2000 company travel tu kokak....hampeh tul

Cik Domo said...

subahanAllah..memang cantik3 lah permandangan kat sini..seyes nak pergi juga...
caya la bro, entry paling panjang yang pernah dibaca..hik4x...
gambar2 bro mmg superb la...angle2 yang menarik..hehehehehe...

nk la survinior tu?? bile xpired tu? hahaha~

Farhana Norudin said...

untunglah kan dapat pergi Bali :) lawa gilaaa. and btw semua gambar cantik sgt. Allah Maha Besar. Subahanallah.

.waniey jamaludin. said...

best nye bercuti

suar ko yang koyak tu aku mcm nmpk...ok abaikan..bulan pose ni

LynN LoLa~~ said...

huwarggghh asal dapat tiket murah gi bali tak habaq awal2!! nak g bali jugaaaaaaaaaaaaaaaakkkkk. dok asek tengok gamba orang aje. huwaaaa *meroyan sudah*

eh sluar yg da terkoyak tu cmane cerite nye eh. haha. law laju ngat pon, cmane leh sampai terkoyak?? hahahahha

tapi ur parents memang nampak sngat cool! anak laki die aku tamaw puji. haha. entry ni paling panjang penah lynn bace.

Najla Aklili said...

lawa gilak lah semua gambar tu . sunset memang cantik :) excited je nak tengok next gambar ! btw , ur mom comel lahhh ! :)

syima said...

berjaya bace sampai habis dgn jayanya! haha buat2 paham lah ayat tuu. pehh gmbar semua cantik2!

chenta oh chinta said...

wohoo :) best sgt baca rase cam dop bali .. nice picca and wanna be a super like u bro ..

chenta oh chinta said...

wohoo :) best sgt baca rase cam dop bali .. nice picca and wanna be a super like u bro ..

SAISamal said...

Rasa nak pergi Bali pulak!

Pssst, souvenir ada lagi? :p

CM said...

weyh!nanges ak tgk gambo yg sua ko koyak rabak tu!ley thn sengal jgk ko ni ek!hahaha

p/s:gambo2 ko mang terbaekk laa!ley ketip gmbo ak tyme ak nk kwen nnt.hehe:P

zyanfara said...

lmbat x sye, bru na tgk2 ur blog nie..haha..but seyesly Bali sgt cantik...bile la boley kesane erk..huhu..pic sua u koyak, pergh, even kt ofis, lntak kan je..gelak bgai na rak..hahahahah...style beb..

Imiza | A.Rahman said...

Bestnye..
Aizul nak tanye brape cost utk package family cmni..?

fauzialaqsa zamanhuri said...

lambat tgk... tp best gamba2 nyer... sy nk g bln oct ni.....blh lh jdik panduan.